Gde smo i ko smo? L.M.

Gde smo i ko smo? By: L.M.

Gdje sam? Ko sam?

Ne znam, ali znam da sampobijedila.

Pobjedila? Pffff, malo sutra.

Da, a evo i zašto to mislim.

Hodala sam, pala sam, ali ustala. Nisam ustala iz razloga da neko priča kako sam ustala, ustala sam radi sebe, jer sam znala da moram nastaviti dalje. Nastaviti dalje je za mene tada značilo nešto nemoguće, ali valjda je sve nemoguće, moguće. Hodala sam kroz jedan tunel koji me je gutao,koji mi nije dao da izađem nasvjetlo, da upoznam svijet o kome sam oduvijek maštala. Pokušavala sam izaći, ali baš kada dođem i ugledam zračak svijetlosti padne neki kamen i ja ne mogu proći.

Jesi ustajala?

Nisam, jer sam htjela da dokažem da me lava kamenja ne može spriječiti da ostvarim svoj cilj. Od lave nisam mogla ni tunel cijeli vidjeti, ali ipak nastavljala sam dalje. Išla sam strmim putem, kamenja su se kotrljala, a ja bih samo podigla glavu, znala sam da negđe, nekada možda za 10 godina, 30 godina ili 50 godina ću izaći u onaj svijet o kome maštam. Išla sam, išla, oko mene gomila kamenja, a ja hodam. Držala sam ih u šaci da im pokažem da sam dovoljno jaka da mogu držati sve u svojim rukama. I tako u životu se dogodi nešto, nešto nemoguće, nešto što se riječima ne može objasniti. Zbog toga poželiš da se sve ponovo dogodi, ali hodaš i ne staješ. Dođeš do kraja vidiš sjaj, vidiš svijet koji želiš. Bacaš kamenje iza sebe i izađeš podignute glave, oko tebe sve nepoznato, toliko zaboravljeno, ali onda staneš, znaš da si pobjedila i gledaš sve kao da baš prvi put vidiš. Svelijepo, nepoznato, sve nekako sija, a ti duboko udahneš vazduh i ulaziš u novi tunel jača nego ikad.

I ti misliš da pobijedila?

Ja ne mislim, ja znam!

VAŽNO:Tekst je zaštićen autorskim pravima L.M. i ne može se sa našeg sajta bez dozvole autora dalje umnožavati/kopirati!

Želimo da čujemo i tvoju priču!

Pošalji nam svoj tekst u word dokumentu na meil projekat.samos@gmail.com i svoj tekst očekuj uskoro da se pojavi na našem sajtu!

Povežimo se!

Instagram: https://instagram.com/projekat.samos/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *