Kako preskočiti svaku prepreku?

Nekada davno jedan drvoseća se zaputio u šumu, na putu do šume ugledao je ,,zmiju” toliko se uplašio da je odmah pojurio nazad kući, rekavši svom bratu ,,nisam uspeo otići po granje jer sam na putu ugledao zmiju”. Brat ustade i reče drvoseči ,,hajde ustaje idemo zajedno”. Krenuli su i zastali tu gde je drvoseča ugledao ,,zmiju”. Drvoseča ,,eno je onde vidiš je”, brat ode bliže da pogleda i pronađe samo štap koji podseća na zimiju.

Da li ste se nekad uplašili da vam na putu neko stoji? Ne morate da mi kažete zato što i te kako znam odgovor. JESTE! Bojimo se često ,,da nećemo uspeti, da ne pogrešimo, šta će se desiti…” u našoj glavi stvaramo toliko izmišljenih scenarija da na kraju ukoliko duboko uplovimo i naše misli to i dobijemo kao potvrdni odgovor.

Svaka prepreka se može preskočiti, na svaku prepreku na koju naiđemo možemo zaobići. Najbitnije je da znamo da su prepreke samo naši scenariji koji nam stoje na putu do našeg uspeha.Da li smo stvarno spremni preuzeti odgovornost za izbor kojim zaobilaziš prepreku? Često pomislimo dok komuniciramo sa nekom osobom i želimo da iznesemo svoj stav ,,a šta ako se osoba naljuti”, slobodno izrazite svoj mišljenje ne bojite se da kažete jasno i glasno ono što istinski želite, pa zar da krijete i izjedate su iznutra. Oslobodite se okova i recite ono što mislite jer to je samo joše jedna prepreka koju morate preskočiti. Zapamtite da ste vi odgovorni za svoj, a ne tuđ pogled, život i raspoloženje.

Kako ćeš znati da li si na dobrom putu po emociji koju osećaš! Emocije nam otkrivaju dosta toga, one nas umivaju, one naš život čine drugačijim ili istim. Ako si na raskrisnici puteva, oseti gde ti je emocija jača i uzbudljivija i kreni tim putem ne osvrći se iza sebe da li te prati neko, jer ti si drugačija/i od drugih ti vidiš ono što drugi ne vide, ne stapaj se sa masom ljudi koja kaže ,,ne mogu to ostvariti” ne zidaj oko sebe još veći zid. PRESKOČI GA!KAKO ZAOBIĆI PREPREKU?

  1. 1) Promeni krug gledanja!
  2. Da li ti je teško da pročitaš ovaj tekst koji je naopako? Potrudi se i preskoči tu prepreku vidiš da može. Promeni samo način gledanja i zarotiraj sliku i videćeš da piše ,,JER TI SI OSOBA KOJA IMA REŠENJE ZA SVAKU SITUACIJU”
  3. 2) Pitaj osobu koja sve reševa, što bi ona napravila da ima takvu situaciju?
  4. Postoje osobe koje sve rešavaju, možda ih ima malo ali znaj da postoje. Kada naiđeš na neku prepreku koju nikako ne znaš kako da savladaš posavetuj se sa uspešnom osobom jer uspešna osoba je osoba koja zna da su prepreke naša izmišljena imaginacija.
  5. 3) Izmakni se od prepreke. Napravi neku telesnu aktivnost i ideja za rešenje će doći!

Kada vidiš da ti ne ide, kada vidiš ogroman kamen na putu koji ne znaš kako da pomeriš. Odradi neku fizičku aktivnost prošetaj se, odradi neku vežbu,… bitno je da se pokreneš, tada će se tvoje misli umiriti i doćićeš brzo do rešenja. Pa koliko puta ste samo izašli van i odjednom vam sinula ideja za rešavanje nekog problema? Pa milion puta! Zato iskoristite uvek ovu metodu kada naiđete na prepreku koja ,,nema rešenja”.Možeš nas zapratiti i na instagramu: https://instagram.com/projekat.samos/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *