O nama

"Naš cilj je da mladi razumeju koliko je briga o sebi uslov rasta i razvoja i da ih jedna 🌱 na to treba podsetiti." 

Aleksandar Simić
Founder
Prepoznali smo problem u našem nerazvijenom selu i rešili da se prijavimo na regionalnom UPSHIFTU gde je projekat SAMOS pod nazivom ,,Ne dozvoli da uvene da bi zalio” dobio mogućnost da se realizuje. 
 
Želimo da mladi od 14 do 19 godina razumeju koliko je bitno negovati sebe, koliko je bitno svakodnevno se polevati kao biljka, i da čim prestanemo da se polevamo počinjemo da venemo. 
 
Roditelji, prijatelji, nas često gledaju kao na neposlušne, problematične, nevaspitane… Nisu svesni da se možda nešto drugo krije iza naših lica, ne shvataju da se možda mi borimo sa strahovima od okoline i da nas nešto izjeda unutra. Često nam govore ,,proćiće” a znamo da neće. Onda se povlačimo u sebe i prestajemo da komuniciramo sa ljudima oko sebe, dolazi i do suicida, pomoć koju želimo nemamo gde potražiti. Ne postoji niko u našem kraju ko će se tim pitanjima pozabaviti, ko će nas saslušati, često se okrećemo i alkoholizmu, marihuani i slično.
 
Mi smo prepoznali da u našem kraju ne postoji niko ko će takve osobe podržati i ohrabiti. Učili smo na svojim greškama, radili na sebi,.. I sada znamo kako početi sa regeneracijom.
 
Zato smo sada mi tu! 
 
Pobednički video je moja priča: 

Organizatori projekta

Aleksandar Simić
Koordinator
Andrijana Pantić
Asistent
Stefanela Kvrgić
Asistent

Saradnici